Etiketter

måndag 13 november 2017

Hyaluronaani

Hyaluronaani

HYALURONAN SYNTHESIS

Cell Mol Life Sci. 2008 Feb;65(3):395-413.

Hyaluronan synthesis and degradation in cartilage and bone.

Bastow ER1, Byers S, Golub SB, Clarkin CE, Pitsillides AA, Fosang AJ.
TIIVISTELMÄ:
Hyaluronaani (HA Hyaluronic Acid) on iso ja yksinkertainen glykosaminoglykaani (GAG) ja se muodostuu D-glukuronihappo - beta,1-3,N-Acetyl D-Glukosamini,beta1-4- toistojaksoista ja sitä esiintyy kehonesteissä ja kudoksissa, solunsisäisissä ja solunulkoisssa aitioissa. Vaikka sen rakenne on yksinkertainen, sillä on useita funktioita luuston biologiassa.

Kehityksen aikana hyaluronaanipitoiset kalvot kiihdyttävät migraatiota ja mesenkymaalisten solujen kondensoitumista, ja hyaluronaani osallistuu nivelontelon muodostukseen sekä luiden pituuskasvuun.
Aikuisrustossa hyaluronaani sitoutuu aggrekaaniin ja immobilisoi aggrekaania pitäen sitä korkeassa pitoisuudessa, mitä vaaditaan kompressiiviseen kimmoisuuteen.
Hyaluronaani näyttää myös säätelevän luun uudelleenmuokkautumista (remodelling) kontrolloimalla osteoklastien, osteoblastien ja osteosyyttien käyttäytymistä.
Hyaluronaanin funktionaalisuus riippuu sen sisäisistä ominaisuuksista ja interaktioista hyaluronaania sitovan proteiinin kanssa.
Hyaluronaanisynteesi ja hajoaminen ovat tarkasti säätyneitä luustokudoksessa ja poikkeava synteesi tai hajoaminen aiheuttaa tauteja. Hyaluronaanin synteesin ja hajoamisen rooli ja säätyminen rustossa, luussa ja luuston kehityksessä ovat tässa otsikon artikkelissa pohidtavana.

  • Hyaluronan (HA) is a large but simple glycosaminoglycan composed of repeating D-glucuronic acid, beta1-3 linked to N-acetyl-D-glucosamine beta1-4, found in body fluids and tissues, in both intra- and extracellular compartments. Despite its structural simplicity, HA has diverse functions in skeletal biology. In development, HA-rich matrices facilitate migration and condensation of mesenchymal cells, and HA participates in joint cavity formation and longitudinal bone growth. In adult cartilage, HA binding to aggrecan immobilises aggrecan, retaining it at the high concentrations required for compressive resilience. HA also appears to regulate bone remodelling by controlling osteoclast, osteoblast and osteocyte behaviour. The functions of HA depend on its intrinsic properties, which in turn rely on the degree of polymerisation by HA synthases, depolymerisation by hyaluronidases, and interactions with HA-binding proteins.
HA synthesis and degradation are closely regulated in skeletal tissues and aberrant synthetic or degradative activity causes disease. The role and regulation of HA synthesis and degradation in cartilage, bone and skeletal development is discussed.
PMID:
17965830
DOI:
[Indexed for MEDLINE]


Riittääkö ihmisen endogeninen amonosokerisytneesitie näihin  kudos ja nivelneste hyaluronaanien teoon? Tätä voi pohtia
http://2014.igem.org/Team:Saarland/5_step
Jos kehossa ei valltise jokin  aminosokeritietä hyödyttävä abkteeri kuten tbc,  ehkä  tie tutoaa lopputuotteita tarpeeksi.
 Esim  bakteerien teikohapot varottavat  sitä polkua josta pitäisi saada  UTP-avusteissai tuotteita ja epimeroitumisia  gal ja gluc linjan kesken tarpeen mukaan.
Hyaluronaanin endogeenissa valmistuksessa on  linja:
Glukoosi 6-P
-Fruktoosi -6-P,
 Glucosamini-6-P
N-Acetyl-Glukosamini-6-P
 N-AcetylGlucosamini-1-P
UDP-difosfo-N-Acetyl-glucosamini
Hyalurinihappo ja glykoproteiinit

Tähän linjaan voi saada  dietääristä vahvistusta galaktoosin saannista. koska siitä tiestä  voi  saada UDPGal ja  epimeraasilla UDPG  muotoa.

Eestilisestä  artikkelista lause: 

.... The first possibility is that insufficient amounts of HMM-HA are available to be detected by this method. Another aspect is a special property of the hyaluronic acid: the thixotropy. This term means that the longer a fluid undergoes shear stress during rheometer measurements, the lower becomes its viscosity (Hesaraki et al., 2013).

Bakteerilla ei ole niveliä, joihin se tarvitsisi hyaluronihappoa. se siirtää  synteesin teikohappotiehen.  ne baklteerit jotka soluseiniä rakentelee, ilmeisesti ottavat ihmiseltä näitä teitä, jteon endogeeni synteesi kompromittoituu.  Ehkä sen takia sodan jälkkeen arkkiatri Ylppo otti sen maitolinjan tubin vastaisesssa taistelussa. jokaisen suomalaisen lapsen oli saatava maitoa päivittäin. myös aikuiset ottivat saman linjan. Tämä antaa substraattia  aminosokerien synteesitiehen galaktoosin muunnosten kautta. Arvelen, että liika laktoosin vähennys ravinnsota ei ole aivan paras  ratkaisu. Vähälaktoosisuus sen sijaan oli otollisempaa.  Maitorasva  antaa myös palmitaatteja, joista keuhko valmistaa dipalmityylileistiinejä. joten kaikkea rasvaa ei pitäisi maidosta poistaa. jos tubi alkaa nostaa päätään kansassa.
Alla on  eestiläislähteestä kuva erään bakteerin soluseinäsynteeseistä

 
 Diabetes on toinen  kuoppa tiessä tässä aminosokerijohdannaisten synteesilinjassa.
kaikissa muissakin  lopputuotteissa .  Veren sokerin pysyttäminen normaalina on olennaista  jos käyttää maitosokeria , vastaavasti vähentää muita glukoosilähteitä, tai ottaa ainakin  huomioon maidosta tulevan sokerin määrän. Maidosta on omat  hyödyt.
  Sulfaatin inkorporoituminen  kondroitiinisulfaattiin ja glykoproteiineihin on 30- 60 %  alentunut diabeteksessa. Heparaanin biosynteesi  alenee myös 40% glomeruluksen basaalimembraanissa joka muuttuu läpäiseväksi.  Sialihappopitoisuus  on  10 %  vähentynyt diabeettisessa nefropatiassa. -


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar