Etiketter

torsdag 10 november 2016

K2 vitamiinin (MK-n) osuudesta nykyisen diabetesepidemian vallitessa

K2-vitamiinin  (menakinonilajien, MK-n)roooli  diabeteksen  kehittymisen kartalla ei ole mitenkään selkeästi hahmoteltavissa.
vaaratekijä on sen oksidoitumistuote menakinonirunko ja sen  tulisi  detoksikoitua sulfaattitietä, jota toisaalta K-vitamiini koentsyyminä  tukee itse.

Katson mitä löytyy:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01972113
Purpose
The undercarboxylated fractions of the two vitamin K-dependent proteins osteocalcin and matrix Gla protein have been shown to play key roles in type 2 diabetes and cardiovascular disease (at least in mouse models). Clinical trials are needed to isolate the effects of vitamin K manipulation on carboxylation of these two proteins (osteocalcin and matrix GLA protein) and their subsequent effects on markers of diabetes and cardiovascular disease risk. The purpose of this pilot randomized, double-blind, placebo-controlled trial in children is to estimate the effective dose of vitamin K2 (menaquinone-7) supplementation (to improve carboxylation of both osteocalcin and matrix Gla protein), and whether it can have an effect on markers associated with diabetes and cardiovascular disease risk.
Oma ajatukseni:
Samalla gammakarboksyloituu myös vapaat glutamaatit jolloin ne voivat  tulla neutraaleiksi  liittymällä vapaisiin ca++ joneihin nyt kahdella negatiivisella -COO- ryhmällään (Gla-ryhmällä) ja täten solumiljöössä saadan aikaan kalsiumin tarkempaa säätelyä teoriassa.
 Tässä  kalsiumin säätelyssä näen  olevan perusvian useissa metabolisissa  häiriöissä.

 Mielestäni vihannesten käyttäminen runsaammin lapsuudesta alkaen sekä varsinkin miesten vihannesten syömisen lisääminen  kautta aikain olisi järkevää. K2-vitamiinia kyllä muodostuu K1-vitamiinista elinspesifisesti.
Miten suuri ( animaalisen K-vitamiinin)  K2-saanti ravinnosta  on tuhannet vuodet ollut, on taas  arvailtava asia. ja miten suuri osuus siitä pitäisi tulla K-vitamiinin saantiin on myöskin määrittelemätöntä.
 Bakteereihin ei voi täysin luottaa. Ne ovat itsekkäitä ja häikäilemättömiä ja käyttävät  vitaalistrategiana menakinonilajeja ja koentsyymiQ-.lajeja-  ne ovat niitten  "keuhkoja". Häikäilemättömyyden huippuja on stafylococcus-lajit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar