vaaratekijä on sen oksidoitumistuote menakinonirunko ja sen tulisi detoksikoitua sulfaattitietä, jota toisaalta K-vitamiini koentsyyminä tukee itse.
Katson mitä löytyy:
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01972113
Purpose
The undercarboxylated fractions of the two vitamin
K-dependent proteins osteocalcin and matrix Gla protein have been shown
to play key roles in type 2 diabetes and cardiovascular disease (at
least in mouse models). Clinical trials are needed to isolate the
effects of vitamin K manipulation on carboxylation of these two proteins
(osteocalcin and matrix GLA protein) and their subsequent effects on
markers of diabetes and cardiovascular disease risk. The purpose of this
pilot randomized, double-blind, placebo-controlled trial in children is
to estimate the effective dose of vitamin K2 (menaquinone-7)
supplementation (to improve carboxylation of both osteocalcin and matrix
Gla protein), and whether it can have an effect on markers associated
with diabetes and cardiovascular disease risk.
Oma ajatukseni:
Samalla gammakarboksyloituu myös vapaat glutamaatit jolloin ne voivat tulla neutraaleiksi liittymällä vapaisiin ca++ joneihin nyt kahdella negatiivisella -COO- ryhmällään (Gla-ryhmällä) ja täten solumiljöössä saadan aikaan kalsiumin tarkempaa säätelyä teoriassa.
Tässä kalsiumin säätelyssä näen olevan perusvian useissa metabolisissa häiriöissä.
Mielestäni vihannesten käyttäminen runsaammin lapsuudesta alkaen sekä varsinkin miesten vihannesten syömisen lisääminen kautta aikain olisi järkevää. K2-vitamiinia kyllä muodostuu K1-vitamiinista elinspesifisesti.
Miten suuri ( animaalisen K-vitamiinin) K2-saanti ravinnosta on tuhannet vuodet ollut, on taas arvailtava asia. ja miten suuri osuus siitä pitäisi tulla K-vitamiinin saantiin on myöskin määrittelemätöntä.
Bakteereihin ei voi täysin luottaa. Ne ovat itsekkäitä ja häikäilemättömiä ja käyttävät vitaalistrategiana menakinonilajeja ja koentsyymiQ-.lajeja- ne ovat niitten "keuhkoja". Häikäilemättömyyden huippuja on stafylococcus-lajit.
Tässä kalsiumin säätelyssä näen olevan perusvian useissa metabolisissa häiriöissä.
Mielestäni vihannesten käyttäminen runsaammin lapsuudesta alkaen sekä varsinkin miesten vihannesten syömisen lisääminen kautta aikain olisi järkevää. K2-vitamiinia kyllä muodostuu K1-vitamiinista elinspesifisesti.
Miten suuri ( animaalisen K-vitamiinin) K2-saanti ravinnosta on tuhannet vuodet ollut, on taas arvailtava asia. ja miten suuri osuus siitä pitäisi tulla K-vitamiinin saantiin on myöskin määrittelemätöntä.
Bakteereihin ei voi täysin luottaa. Ne ovat itsekkäitä ja häikäilemättömiä ja käyttävät vitaalistrategiana menakinonilajeja ja koentsyymiQ-.lajeja- ne ovat niitten "keuhkoja". Häikäilemättömyyden huippuja on stafylococcus-lajit.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar